Rådgivning

Filmcentrum startar upp den nya  tjänsten Better call FilmCentrum för alla medlemmar. En produktionsrådgivningstjänst där du kan få rådgivning och stöttning till din produktion.

Genom ett knapptryck kommer du få svar med en Zoomlänk inom 24 timmar. Det kan vara frågor kring din produktion, så som nödvändiga kontakter, avtal eller finansiering.

Kjell Åhlund är verksam producent med flera internationellt hyllade kort -och novellfilmer – nu senast Själakon av Inga Kempe som nyligen tilldelades Bergmanstipendiet för sin kommande långfilmsdebut. Doppelganger som drivs av Kjell Åhlund och Jörgen Andersson har även samproducerat ett flertal långfilmer med några av Europas mer välrenommerade regissörer. Utöver sig engagemang i Filmcentrum arbetar han även med filmprogrammet SCHVUNG i region Västernorrland.

– Det ska bli väldigt roligt att få möta alla filmare runtom i Sverige. Filmcentrum är en verksamhet som stödjer och ger styrka till oss independentfilmare att fortsätta utvecklas. Att stötta andra independentfilmare är något som ligger mig varmt om hjärtat då jag känna att svensk filmbransch kan vara rätt tillknäppt emellanåt. Att dela med sig av kunskaper och erfarenheter ser jag som en självklarhet för att kunna skapa ett bra svensk filmklimat.