FilmCentrum söker verksamhetsledare med placering i Stockholm


FilmCentrum är en centrumbildning som samlar de fria professionella kulturutövarna i Sverige. FilmCentrum grundades 1968 och föreningen startade för att skapa visningsfönster åt svensk och utländsk kvalitetsfilm. Filmdistrubution drivs idag av ett dotterbolag till föreningen. För medlemmar i föreningen anordnar vi kompetensutveckling, kurser och seminarier samt förmedlar uppdrag och kontakter såväl i Sverige som internationellt. FilmCentrum samarbetar med de lokala centrumbildningarna FilmCentrum Syd och FilmCentrum Väst och för närvarande har vi tillsammans knappt 400 medlemmar.

Till en nyinrättad tjänst med placering i Stockholm söker FilmCentrum Riks en verksamhetsledare. Som verksamhetsledare leder du organisationens kansli på fyra ansrällada för att förverkliga FilmCentrums strategier och visioner utifrån de direktiv som utfärdas av Kulturrådet och föreningens styrelse. Med dig som ledare växer organisationen, får större genomslagskraft och gehör för sina frågor. Du representerar FilmCentrum på ett positivt och konstruktivt sätt för att nå ut till utövare, politiker, uppdragsgivare och allmänheten samt verkar som en samlande kraft för organisationens medlemmar och deras intressen. Du är kontaktperson för föreningens styrelse och du är föredragen på styrelsens möten.

I ansvarsområdet ingår upprättande av verksamhetens strategiska och operativa inriktning vilket innefattar analys, planering, kontroll och uppföljning av verksamhetens strategiska planering och operativa aktiviteter samt budgetering och finansiering. I ansvaret ingår till viss del även genomförande av medlemsaktiviteter samt samarbeten med branschorganisationer och andra intresseföreningar. Du har personalansvar för kansliets fyra anställda.

Du har en för tjänsten relevant akademisk utbildning eller motsvarande och det är en stor fördel om du har förståelse för hur en intresseorganisation med medlemmar fungerar. Det är en merit om du har erfarenhet från arbete i en centrumbildning. Du bör ha god insyn i eller erfarenhet av/kunskap om filmbranschens villkor. Kontakter i branschen är högt meriterande. Ett intresse för kulturpolitiska och näringspolitiska frågor är också en fördel liksom erfarenhet
av förhandlingsarbete.

Som ledare är du duktig på att skapa och bygga nätverk och du har en mycket god samarbetsförmåga samt en väl utvecklad förmåga att entusiasmera och skapa en god arbetsmiljö för kansliets anställada. Du kommunicerar tydligt och rakt, är transparent och prestigelös med god självkännedom. Du har förmåga att verkställa beslut, en utvecklad skicklighet att tänka strategiskt och långsiktigt, samt att driva verksamhet operativt med ordning och struktur. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Tjänsten är nyinrättad och anställningen är en heltidstjänst som gäller tills vidare efter provanställning i sex månader. Lön och övriga anställningsvillkor fastställs efter överenskommelse. Tillträde sker snarast möjligt och tjänstens placeringsort är i Stockholm.

Vidare frågor i detta ärende besvaras av styrelsens ordförande Mats Johnsson som du når per telefon på 0706-190 800. Du är också välkommen att besöka vår hemsida www.filmcentrum.se. Sista ansökningsdagen är den 14 e januari 2022 och du skickar din ansökan via mail till mats.johnsson@filmcentrum.se. Vår GDPR-policy finner du på vår hemsida www.filmcentrum.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.